Case study

Angela van der Voort

Leerkracht, ICT- en arbocoördinator
en lid PBS-team bij basisschool de Vlinder.

Angela van der Voort

Angela van der Voort is in de eerste plaats leerkracht van groep 3. Daarnaast is ze ICT-coördinator, arbocoördinator en lid van het Positive Behaviour Support team voor haar basisschool de Vlinder.
Zo Angela, jij hebt het druk! Hebben leraren niet al genoeg op hun bordje?

Haha, ja als je het zo allemaal bij elkaar leest dan is het best veel. Maar als fulltimer kan ik de nevenactiviteiten in mijn taakuren doen.

Hoe ben je hier allemaal ingerold?

Ik heb mijn afstudeerstage tijdens de PABO bij Tabijn gedaan. Na mijn afstuderen werd ik gelijk door Tabijn op gesprek gevraagd met de vraag of ik 4 dagen per week wilde invallen voor een lerares met ziekteverlof op basisschool Visser ’t Hooft in Castricum. Zij was zelf aan het re-integreren. Dat was voor mij een mooie start. Bovendien was er een hele goede match tussen onze stijlen van lesgeven.

Na een jaar ben ik via de flexpool van Tabijn doorgestroomd naar de school waar ik nu werk. Eerst als lerares voor de kleuters en daarna naar groep 3. Mijn opdracht was om die groep weer goed neer te zetten.

Hoe heeft de Tabijnacademie jou daarin begeleid?

Voor die betreffende groep heb ik een cursus ‘Goed Groepsklimaat’ gedaan. Daarin leer je hoe je de sfeer in de klas goed houdt. Maar ook hoe je op bepaalde kinderen reageert. Dingen die je misschien normaal gesproken laat gaan, leer je bewust te adresseren.

Bepaalde zaken van die cursus pas ik nog dagelijks toe. Dat geldt ook voor mijn collega, met wie ik de cursus heb gevolgd. We hadden het er net nog over.

Heb je nog meer cursussen gevolgd?!

Ja, ik heb ook een mentorentraining gedaan om stagiaires beter te begeleiden. Vaak heb je behoorlijk hoge verwachtingen van Pabo-studenten. In die cursus leer je wat realistisch is voor het niveau van de student.

Voor mijn rol als arbocoördinator volg ik de BHV-cursussen bij Tabijn en de EHBO bij het Rode Kruis. Elk jaar nemen alle arbocoördinatoren deel aan een arbomiddag van Tabijn. Daar leren we steeds nieuwe zaken. Afgelopen jaar bijvoorbeeld over het opzetten van een ontruimingsplan.

Ook voor het implementeren van de methodiek voor PBS krijgen we begeleiding vanuit Tabijn.

De andere opleidingen voor ICT-coördinator en arbo heb ik deels buiten Tabijn gevolgd. Daarin begeleidden ze me wel vanuit de groep. De opleidingen werden ook vergoed.

Welke meerwaarde heeft de Academie voor jou?

De cursussen brengen me vaak op nieuwe ideeën. Zeker als je lang op dezelfde school en aan dezelfde groep les geeft, dan is een cursus altijd goed om nieuwe inzichten op te doen. Die krijg ik zowel door de theorie als van de andere leraren van de Tabijngroep die deelnemen aan de cursussen. Die uitwisseling is minstens even waardevol als wat je leert.

Wat zie je nog voor mogelijkheden in de toekomst met de Academie?

Volgend jaar ga ik de cursus doen voor de medezeggenschapsraad. En verder laat ik het even afhangen van welke groep ik ga lesgeven. De Tabijnacademie heeft een breed aanbod en er is altijd wel een cursus die past bij de behoefte die ik heb op dat moment.

Actuele vacatures:

Leraren basisonderwijs (flexpool)

Parttime / Fulltime
Tabijn heeft nog ruimte voor flexpool leraren basisonderwijs. Houd je van afwisseling en wil je graag kennis maken met de Tabijnscholen? Dan is dit een uitgelezen kans!
Vacature bekijken

Leraren basisonderwijs (flexpool)

Heemskerk en Uitgeest
Tabijn zoekt (flex)leraren basisonderwijs voor de Anne Frankschool, Binnenmeerschool, De Molenhoek en Kornak. Het gaat om verschillende dagen en mogelijkheden...
Vacature bekijken

Leraar basisonderwijs

Fulltime (Parttime) - Bergen
Basisschool Willem-Alexander in Bergen zoekt op korte termijn een onderwijsassistent voor de bovenbouw. Het gaat om een fulltime functie die eventueel ook door parttimers ingevuld kan worden...
Vacature bekijken

Pedagogisch medewerker

Parttime - Heemskerk
Basisschool Otterkolken in Heemskerk is voor BSO De Otter op zoek naar een pedagogisch medewerker....

Vacature bekijken

Pedagogisch medewerker

Parttime / Fulltime
- Broek op Langedijk
Kindcentrum Het Mozaïek in Broek op Langedijk heeft ruimte voor een pedagogisch medewerker...
Vacature bekijken

Pedagogisch medewerker

Parttime - Uitgeest
Kindcentrum Kornak in Uitgeest zoekt een pedagogisch medewerker voor 17 uur per week.We zijn op zoek naar iemand die kan starten in januari 2022, maar eerder is ook mogelijk...
Vacature bekijken
Wil je op de hoogte blijven wanneer er nieuwe vacatures worden toegevoegd? Schrijf je dan in voor de Job Alert, dan houden we je op de hoogte.
Job Alert inschrijven