Case study

Léon Oudhoff

Directeur KBS St. Leonardus Heemskerk

Léon Oudhoff

Toen Léon in 2003 als lio-stagiair begon voor een Tabijn school, had hij niet gedacht dat hij 15 jaar later directeur van een basisschool zou zijn. Tabijn heeft hem actief ondersteund in deze groei.
Léon, hoe is jouw carrière binnen Tabijn verlopen?

Tabijn staat voor hoge kwaliteit primair onderwijs en opvang. Wij staan garant voor uitstekend, modern onderwijs in een inspirerende leeromgeving. Vanuit de kernwaarden verbinding, inspiratie, vertrouwen en ambitie worden medewerkers en leerlingen voortdurend gestimuleerd te leren van elkaar en te werken aan hun eigen ontwikkeling en resultaten. Tabijn ziet ouders in dit verband als educatieve partners.

Naast het lesgeven werd ik bouwcoördinator. Je bent dan een intermediair tussen jouw ‘bouw’ – in mijn geval de bovenbouw – en het MT.

In 2011 werd ik ICT-specialist van onze school. Dat gaf opnieuw meer verantwoordelijkheid en daarbij ook een hogere salarisschaal (L11). Een paar jaar later meldde ik me aan voor de Tabijn kweekvijver om door te groeien naar schoolleider. In diezelfde tijd werd de toenmalige directeur ziek. Tabijn gaf mij de mogelijkheid om de interim-directeur te ondersteunen. Zo deed ik ervaring in de praktijk op tijdens mijn opleiding. Sinds 2018 ben ik directeur van de katholieke basisschool St. Leonardus in Heemskerk.

Hoe ondersteunt de Tabijnacademie jou in je carrière?

De academie zorgt voor de verdieping in het vak. Het zorgt voor de plus op je leerkracht zijn. Voor mijn specifieke functie als directeur geldt dat ik na de opleidingen ‘basisbekwaam’ en ‘vakbekwaam’, mezelf moet blijven bijscholen. Doe ik dat niet, dan mag ik de functie van directeur niet meer uitoefenen. Tabijnacademie biedt die opleidingen. Dat maakt het eenvoudiger.

Wat heeft de Tabijnacademie voor meerwaarde volgens jou?

Ze maken het toegankelijker om door te groeien door alle opleidingen die ze aanbieden. Je kunt zo’n carrièrepad ook zelf invullen, maar je ontwikkelt je sneller als het wordt aangeboden. Ook de overige extra begeleiding die ik nu krijg, zoals een externe coach, een vaste sparringpartner binnen de groep, de gesprekscyclus en het structureel contact met het College van Bestuur, helpen me enorm in het uitoefenen van mijn vak.

Wat kan de academie je nog bieden in de toekomst?

In oktober begin ik met mijn opleiding voor IKC-directeur. In de toekomst kan ik dan ook als directeur van een IKC aan de slag. De mogelijkheid om die opleiding te volgen is er nu al. Zelfs al ben ik nog niet zo lang werkzaam in mijn huidige functie. Dat geeft wel aan hoe Tabijn stimuleert dat je jezelf blijft ontwikkelen.

Actuele vacatures:

Leraar groep 7

Parttime / Fulltime - Bergen
Kindcentrum Helmgras zoekt per 1 oktober 2021 een onderwijsassistent/pedagogisch medewerker opvang voor maandag, dinsdag  en donderdag (24 uur)...
Vacature bekijken

Adjunct directeur

Parttime - Castricum
Kindcentrum Helmgras in Castricum zoekt een enthousiaste en proactieve adjunct-directeur (0,6 FTE).Helmgras is een vooruitstrevend kindcentrum gericht op onderwijsinnovatie, talentonderwijs en een uitdagend breed aanbod in onderwijs en opvang...

Vacature bekijken

Leraar basisonderwijs  middenbouw

Fulltime / Parttime - Heemskerk
Kindcentrum De Vlinder in Heemskerk zoekt op korte termijn een leraar basisonderwijs voor de middenbouw voor 3 of 5 dagen per week...
Vacature bekijken

Onderwijsassistent De Duif

Parttime - Heiloo
Kindcentrum De Duif in Heiloo zoekt per 1 november 2021 een leraarondersteuner/onderwijsassistent voor de bovenbouw...


Vacature bekijken

Flexpool

-
Tabijn heeft nog ruimte voor flexpoolcollega's voor onze scholen en kindcentra.Houd je van afwisseling en wil je graag kennis maken met de Tabijnscholen? Dan is dit een uitgelezen kans!..

Vacature bekijken

Pedagogisch medewerker

Parttime - Uitgeest
Kindcentrum Kornak in Uitgeest zoekt per 1 november 2021 een pedagogisch medewerker BSO...Vacature bekijken
Wil je op de hoogte blijven wanneer er nieuwe vacatures worden toegevoegd? Schrijf je dan in voor de Job Alert, dan houden we je op de hoogte.
Job Alert inschrijven