Case study

Léon Oudhoff

Directeur KBS St. Leonardus Heemskerk

Léon Oudhoff

Toen Léon in 2003 als lio-stagiair begon voor een Tabijn school, had hij niet gedacht dat hij 15 jaar later directeur van een basisschool zou zijn. Tabijn heeft hem actief ondersteund in deze groei.
Léon, hoe is jouw carrière binnen Tabijn verlopen?

Tabijn staat voor hoge kwaliteit primair onderwijs en opvang. Wij staan garant voor uitstekend, modern onderwijs in een inspirerende leeromgeving. Vanuit de kernwaarden verbinding, inspiratie, vertrouwen en ambitie worden medewerkers en leerlingen voortdurend gestimuleerd te leren van elkaar en te werken aan hun eigen ontwikkeling en resultaten. Tabijn ziet ouders in dit verband als educatieve partners.

Naast het lesgeven werd ik bouwcoördinator. Je bent dan een intermediair tussen jouw ‘bouw’ – in mijn geval de bovenbouw – en het MT.

In 2011 werd ik ICT-specialist van onze school. Dat gaf opnieuw meer verantwoordelijkheid en daarbij ook een hogere salarisschaal (L11). Een paar jaar later meldde ik me aan voor de Tabijn kweekvijver om door te groeien naar schoolleider. In diezelfde tijd werd de toenmalige directeur ziek. Tabijn gaf mij de mogelijkheid om de interim-directeur te ondersteunen. Zo deed ik ervaring in de praktijk op tijdens mijn opleiding. Sinds 2018 ben ik directeur van de katholieke basisschool St. Leonardus in Heemskerk.

Hoe ondersteunt de Tabijnacademie jou in je carrière?

De academie zorgt voor de verdieping in het vak. Het zorgt voor de plus op je leerkracht zijn. Voor mijn specifieke functie als directeur geldt dat ik na de opleidingen ‘basisbekwaam’ en ‘vakbekwaam’, mezelf moet blijven bijscholen. Doe ik dat niet, dan mag ik de functie van directeur niet meer uitoefenen. Tabijnacademie biedt die opleidingen. Dat maakt het eenvoudiger.

Wat heeft de Tabijnacademie voor meerwaarde volgens jou?

Ze maken het toegankelijker om door te groeien door alle opleidingen die ze aanbieden. Je kunt zo’n carrièrepad ook zelf invullen, maar je ontwikkelt je sneller als het wordt aangeboden. Ook de overige extra begeleiding die ik nu krijg, zoals een externe coach, een vaste sparringpartner binnen de groep, de gesprekscyclus en het structureel contact met het College van Bestuur, helpen me enorm in het uitoefenen van mijn vak.

Wat kan de academie je nog bieden in de toekomst?

In oktober begin ik met mijn opleiding voor IKC-directeur. In de toekomst kan ik dan ook als directeur van een IKC aan de slag. De mogelijkheid om die opleiding te volgen is er nu al. Zelfs al ben ik nog niet zo lang werkzaam in mijn huidige functie. Dat geeft wel aan hoe Tabijn stimuleert dat je jezelf blijft ontwikkelen.

Wij zijn op zoek naar:

Medewerker BSO (zowel parttime als fulltime)
Locatie: Divers

In de functie van medewerker BSO werk je samen met je collega’s aan een fijne naschoolse tijd van onze kinderen. Je zorgt ervoor dat de kinderen zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Je denkt graag mee over het aanbod voor de kinderen en je bent flexibel inzetbaar.

Vacature bekijken
Leerkrachten (zowel parttime als fulltime)
Locatie: Diverse locaties

Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste leraren om ons team te versterken. Je gaat aan de slag op een fijne en eigentijdse school en wordt hierbij uitstekend begeleid en ondersteund. Wil je wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen