Case study

Nina Deen

Adjunct-directeur basisschool Paulus

Nina Deen

Nina is begonnen als BSO-coördinator op basisschool Paulus. Inmiddels is ze doorgegroeid naar adjunct-directeur van deze school.
Nina, wat was voor jou de reden om je verder te ontwikkelen binnen Tabijn?

De belangrijkste reden was de mogelijkheden die ik zag op de locatie waar ik nu werk. Basisschool Paulus ontwikkelt zich tot IKC. We hebben de opvang in eigen beheer. Het voordeel is dat al onze medewerkers en leerkrachten dezelfde taal spreken en een eenduidig pedagogisch klimaat creëren. De lijntjes zijn heel kort. Ik vind dat een mooie visie en wilde graag meewerken om daar verder vorm aan te geven.

Hoe heeft de Tabijnacademie jou daarin begeleid?

Mijn opleiding voor leidinggevende volg ik extern. Wel heb ik de opleiding ‘action learning’ gedaan aan de academie, om mijn gesprekstechnieken te verbeteren. Als leidinggevende ben je namelijk al snel geneigd naar een oplossing toe te praten in een gesprek.

In deze opleiding leerde ik om ook naar de onderstromen te luisteren. Die geven vaak belangrijke signalen af. Door die te erkennen — en soms concreet te benoemen — wordt het een beter gesprek. Dankzij deze opleiding en de begeleiding van Tabijn ben ik persoonlijk gegroeid als leidinggevende.

Wat heeft de Tabijnacademie voor meerwaarde voor jou?

De academie is zeker van toegevoegde waarde voor mijn persoonlijke loopbaan, maar ook als adjunct-directeur ben ik blij met de opleidingen die ze bieden aan de medewerkers van ons te realiseren Kindcentrum. Een voorbeeld is de scholing voor ‘Eerste hulp aan kinderen’ voor onze pedagogisch medewerkers. Ook volgen ze allemaal de opleiding ‘Oog voor interactie’, die bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dankzij zulke opleidingen kunnen we als school kwaliteit bieden.

Daarnaast organiseert Tabijn regelmatig interessante lezingen/workshops. Die lezingen zijn heel waardevol. Niet alleen vanwege de informatie die de spreker deelt maar ook omdat je op zo’n avond kennis en ervaringen met collega’s van de andere 21 Tabijnscholen deelt.

Behalve de kennis die de Tabijnacademie biedt, vind ik het netwerk er omheen ook heel nuttig. Op elk niveau bestaat een netwerkoverleg: voor directeuren, adjunct-directeuren, leraren en pedagogisch medewerkers. Je staat er nooit alleen voor!

Actuele vacatures:

Leraar groep 7

Parttime / Fulltime - Bergen
Kindcentrum Helmgras zoekt per 1 oktober 2021 een onderwijsassistent/pedagogisch medewerker opvang voor maandag, dinsdag  en donderdag (24 uur)...
Vacature bekijken

Adjunct directeur

Parttime - Castricum
Kindcentrum Helmgras in Castricum zoekt een enthousiaste en proactieve adjunct-directeur (0,6 FTE).Helmgras is een vooruitstrevend kindcentrum gericht op onderwijsinnovatie, talentonderwijs en een uitdagend breed aanbod in onderwijs en opvang...

Vacature bekijken

Leraar basisonderwijs  middenbouw

Fulltime / Parttime - Heemskerk
Kindcentrum De Vlinder in Heemskerk zoekt op korte termijn een leraar basisonderwijs voor de middenbouw voor 3 of 5 dagen per week...
Vacature bekijken

Onderwijsassistent De Duif

Parttime - Heiloo
Kindcentrum De Duif in Heiloo zoekt per 1 november 2021 een leraarondersteuner/onderwijsassistent voor de bovenbouw...


Vacature bekijken

Flexpool

-
Tabijn heeft nog ruimte voor flexpoolcollega's voor onze scholen en kindcentra.Houd je van afwisseling en wil je graag kennis maken met de Tabijnscholen? Dan is dit een uitgelezen kans!..

Vacature bekijken

Pedagogisch medewerker

Parttime - Uitgeest
Kindcentrum Kornak in Uitgeest zoekt per 1 november 2021 een pedagogisch medewerker BSO...Vacature bekijken
Wil je op de hoogte blijven wanneer er nieuwe vacatures worden toegevoegd? Schrijf je dan in voor de Job Alert, dan houden we je op de hoogte.
Job Alert inschrijven