Case study

Robin Smorenberg

Onderwijskundig ICT-consultant

Robin Smorenberg

Robin werkt als overkoepelend ICT-consultant. Ooit begon hij als lio-stagiair bij een Tabijn school in Uitgeest. Sindsdien heeft hij een uitgebreid carrièrepad doorlopen binnen Tabijn. Hij pleit ervoor dat je als leerkracht je bijzondere talenten inzet om door te groeien in het onderwijs. De Tabijnacademie kan je ondersteunen in die ambities.
Robin, hoe is jouw carrière verlopen?

Na mijn lio-stage in Uitgeest ging ik direct aan de slag als leerkracht voor groep 4 bij de Windhoek in Egmond-Binnen. Het was een goede match tussen de school en mij. Ook op het gebied van ICT. Ik had altijd al interesse in technologie en deed verschillende opleidingen. Bijvoorbeeld om te leren hoe je nieuwe media inzet in het onderwijs, maar ook hoe je ICT doceert aan anderen. Van mijn direct leidinggevende kreeg ik veel vertrouwen en vrijheid om me te specialiseren en verder te ontwikkelen. Ik werd naast leraar al snel de ICT-coördinator van de school. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar ICT-consultant voor de hele Tabijn-groep, want inmiddels had ik al een flink internationaal netwerk opgebouwd en op verschillende congressen over dit onderwerp gesproken.

Wat was voor jou de reden om je carrière te ontwikkelen binnen Tabijn?

Ik ben dol op ICT en alle ontwikkelingen op dit gebied, maar mijn lerarenhart klopt vooral voor het onderwijs. Binnen Tabijn kreeg ik de kans om mijn talent voor IT in te zetten voor het onderwijs. Voor mij de perfecte combinatie.

Hoe heeft de academie je geholpen in je ontwikkeling?

Een leerkracht die dezelfde ambities heeft als ik, kan de benodigde opleidingen om onderwijskundig ICT-consultant te worden volgen via de academie. Je kunt beginnen met Computer Essentials, vervolgens je mediawijsheid uitbreiden of e-colleges Leren met interactieve media volgen. Toen ik begon, bestond de academie helaas nog niet. Anders had ik dit traject zeker afgelegd.

Wat zijn voor jou de mogelijkheden in de toekomst met de academie?

Op dit moment werk ik in een overkoepelende, bovenschoolse functie. Als ik zou willen doorgroeien — bijvoorbeeld naar een managementfunctie — dan kan de academie me daarin ondersteunen. Zij bieden opleidingen voor leidinggeven of op het gebied van persoonlijke ontwikkelingen. Genoeg opties voor de toekomst, dus!

Wij zijn op zoek naar:

Medewerker BSO (zowel parttime als fulltime)
Locatie: Divers

In de functie van medewerker BSO werk je samen met je collega’s aan een fijne naschoolse tijd van onze kinderen. Je zorgt ervoor dat de kinderen zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Je denkt graag mee over het aanbod voor de kinderen en je bent flexibel inzetbaar.

Vacature bekijken
Leerkrachten (zowel parttime als fulltime)
Locatie: Diverse locaties

Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste leraren om ons team te versterken. Je gaat aan de slag op een fijne en eigentijdse school en wordt hierbij uitstekend begeleid en ondersteund. Wil je wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen