Case study

Robin Smorenberg

Onderwijskundig ICT-consultant

Robin Smorenberg

Robin werkt als overkoepelend ICT-consultant. Ooit begon hij als lio-stagiair bij een Tabijn school in Uitgeest. Sindsdien heeft hij een uitgebreid carrièrepad doorlopen binnen Tabijn. Hij pleit ervoor dat je als leerkracht je bijzondere talenten inzet om door te groeien in het onderwijs. De Tabijnacademie kan je ondersteunen in die ambities.
Robin, hoe is jouw carrière verlopen?

Na mijn lio-stage in Uitgeest ging ik direct aan de slag als leerkracht voor groep 4 bij de Windhoek in Egmond-Binnen. Het was een goede match tussen de school en mij. Ook op het gebied van ICT. Ik had altijd al interesse in technologie en deed verschillende opleidingen. Bijvoorbeeld om te leren hoe je nieuwe media inzet in het onderwijs, maar ook hoe je ICT doceert aan anderen. Van mijn direct leidinggevende kreeg ik veel vertrouwen en vrijheid om me te specialiseren en verder te ontwikkelen. Ik werd naast leraar al snel de ICT-coördinator van de school. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar ICT-consultant voor de hele Tabijn-groep, want inmiddels had ik al een flink internationaal netwerk opgebouwd en op verschillende congressen over dit onderwerp gesproken.

Wat was voor jou de reden om je carrière te ontwikkelen binnen Tabijn?

Ik ben dol op ICT en alle ontwikkelingen op dit gebied, maar mijn lerarenhart klopt vooral voor het onderwijs. Binnen Tabijn kreeg ik de kans om mijn talent voor IT in te zetten voor het onderwijs. Voor mij de perfecte combinatie.

Hoe heeft de academie je geholpen in je ontwikkeling?

Een leerkracht die dezelfde ambities heeft als ik, kan de benodigde opleidingen om onderwijskundig ICT-consultant te worden volgen via de academie. Je kunt beginnen met Computer Essentials, vervolgens je mediawijsheid uitbreiden of e-colleges Leren met interactieve media volgen. Toen ik begon, bestond de academie helaas nog niet. Anders had ik dit traject zeker afgelegd.

Wat zijn voor jou de mogelijkheden in de toekomst met de academie?

Op dit moment werk ik in een overkoepelende, bovenschoolse functie. Als ik zou willen doorgroeien — bijvoorbeeld naar een managementfunctie — dan kan de academie me daarin ondersteunen. Zij bieden opleidingen voor leidinggeven of op het gebied van persoonlijke ontwikkelingen. Genoeg opties voor de toekomst, dus!

Actuele vacatures:

Leraar groep 7

Parttime / Fulltime - Bergen
Kindcentrum Helmgras zoekt per 1 oktober 2021 een onderwijsassistent/pedagogisch medewerker opvang voor maandag, dinsdag  en donderdag (24 uur)...
Vacature bekijken

Adjunct directeur

Parttime - Castricum
Kindcentrum Helmgras in Castricum zoekt een enthousiaste en proactieve adjunct-directeur (0,6 FTE).Helmgras is een vooruitstrevend kindcentrum gericht op onderwijsinnovatie, talentonderwijs en een uitdagend breed aanbod in onderwijs en opvang...

Vacature bekijken

Leraar basisonderwijs  middenbouw

Fulltime / Parttime - Heemskerk
Kindcentrum De Vlinder in Heemskerk zoekt op korte termijn een leraar basisonderwijs voor de middenbouw voor 3 of 5 dagen per week...
Vacature bekijken

Onderwijsassistent De Duif

Parttime - Heiloo
Kindcentrum De Duif in Heiloo zoekt per 1 november 2021 een leraarondersteuner/onderwijsassistent voor de bovenbouw...


Vacature bekijken

Flexpool

-
Tabijn heeft nog ruimte voor flexpoolcollega's voor onze scholen en kindcentra.Houd je van afwisseling en wil je graag kennis maken met de Tabijnscholen? Dan is dit een uitgelezen kans!..

Vacature bekijken

Pedagogisch medewerker

Parttime - Uitgeest
Kindcentrum Kornak in Uitgeest zoekt per 1 november 2021 een pedagogisch medewerker BSO...Vacature bekijken
Wil je op de hoogte blijven wanneer er nieuwe vacatures worden toegevoegd? Schrijf je dan in voor de Job Alert, dan houden we je op de hoogte.
Job Alert inschrijven