Case study

Robin Smorenberg

Onderwijskundig ICT-consultant

Robin Smorenberg

Robin werkt als overkoepelend ICT-consultant. Ooit begon hij als lio-stagiair bij een Tabijn school in Uitgeest. Sindsdien heeft hij een uitgebreid carrièrepad doorlopen binnen Tabijn. Hij pleit ervoor dat je als leerkracht je bijzondere talenten inzet om door te groeien in het onderwijs. De Tabijnacademie kan je ondersteunen in die ambities.
Robin, hoe is jouw carrière verlopen?

Na mijn lio-stage in Uitgeest ging ik direct aan de slag als leerkracht voor groep 4 bij de Windhoek in Egmond-Binnen. Het was een goede match tussen de school en mij. Ook op het gebied van ICT. Ik had altijd al interesse in technologie en deed verschillende opleidingen. Bijvoorbeeld om te leren hoe je nieuwe media inzet in het onderwijs, maar ook hoe je ICT doceert aan anderen. Van mijn direct leidinggevende kreeg ik veel vertrouwen en vrijheid om me te specialiseren en verder te ontwikkelen. Ik werd naast leraar al snel de ICT-coördinator van de school. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar ICT-consultant voor de hele Tabijn-groep, want inmiddels had ik al een flink internationaal netwerk opgebouwd en op verschillende congressen over dit onderwerp gesproken.

Wat was voor jou de reden om je carrière te ontwikkelen binnen Tabijn?

Ik ben dol op ICT en alle ontwikkelingen op dit gebied, maar mijn lerarenhart klopt vooral voor het onderwijs. Binnen Tabijn kreeg ik de kans om mijn talent voor IT in te zetten voor het onderwijs. Voor mij de perfecte combinatie.

Hoe heeft de academie je geholpen in je ontwikkeling?

Een leerkracht die dezelfde ambities heeft als ik, kan de benodigde opleidingen om onderwijskundig ICT-consultant te worden volgen via de academie. Je kunt beginnen met Computer Essentials, vervolgens je mediawijsheid uitbreiden of e-colleges Leren met interactieve media volgen. Toen ik begon, bestond de academie helaas nog niet. Anders had ik dit traject zeker afgelegd.

Wat zijn voor jou de mogelijkheden in de toekomst met de academie?

Op dit moment werk ik in een overkoepelende, bovenschoolse functie. Als ik zou willen doorgroeien — bijvoorbeeld naar een managementfunctie — dan kan de academie me daarin ondersteunen. Zij bieden opleidingen voor leidinggeven of op het gebied van persoonlijke ontwikkelingen. Genoeg opties voor de toekomst, dus!

Actuele vacatures:

Leraren basisonderwijs (flexpool)

Parttime / Fulltime
Tabijn heeft nog ruimte voor flexpool leraren basisonderwijs. Houd je van afwisseling en wil je graag kennis maken met de Tabijnscholen? Dan is dit een uitgelezen kans!
Vacature bekijken

Leraren basisonderwijs (flexpool)

Heemskerk en Uitgeest
Tabijn zoekt (flex)leraren basisonderwijs voor de Anne Frankschool, Binnenmeerschool, De Molenhoek en Kornak. Het gaat om verschillende dagen en mogelijkheden...
Vacature bekijken

Leraar basisonderwijs

Fulltime (Parttime) - Bergen
Basisschool Willem-Alexander in Bergen zoekt op korte termijn een onderwijsassistent voor de bovenbouw. Het gaat om een fulltime functie die eventueel ook door parttimers ingevuld kan worden...
Vacature bekijken

Pedagogisch medewerker

Parttime - Heemskerk
Basisschool Otterkolken in Heemskerk is voor BSO De Otter op zoek naar een pedagogisch medewerker....

Vacature bekijken

Pedagogisch medewerker

Parttime / Fulltime
- Broek op Langedijk
Kindcentrum Het Mozaïek in Broek op Langedijk heeft ruimte voor een pedagogisch medewerker...
Vacature bekijken

Pedagogisch medewerker

Parttime - Uitgeest
Kindcentrum Kornak in Uitgeest zoekt een pedagogisch medewerker voor 17 uur per week.We zijn op zoek naar iemand die kan starten in januari 2022, maar eerder is ook mogelijk...
Vacature bekijken
Wil je op de hoogte blijven wanneer er nieuwe vacatures worden toegevoegd? Schrijf je dan in voor de Job Alert, dan houden we je op de hoogte.
Job Alert inschrijven